Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем със скорости-166 ЖТД

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем със скорости-166 ЖТД

Колеги,търсих с търсачката подобна тема, но не открих. Та проблема ми е следния: от седмица насам скоростите започнаха много трудно да се сменят. Задна хърка ужасно(не всеки път). И изведнъж стана така.Струва ми се ,че съединитителя отделя и работи нормално. Не знам дали си въобразявам ,но мисля ,че като я покарам започват да се сменят по глатко. От както я купих минах 5-6 к км и в началото влизаха като в масло, а сега като на ЗИЛ 131. Гледах маслото на скоростите вчера-мисля че е на макс.Казвам мисля, защото на върха на щеката има капцица, нагоре просто има масло. Днес ще проверя пак за да знам със сигурност но съм почти 100% че маслото е на макс. Дайте някакви идеи щото точно сега въобще не искам да ми положи кости пред къщата. Благодаря,колеги
    Skoda Superb II 2.0TDI Laurin&Klement EX-Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99 Edizione Sportiva EX-Volvo S80 2.5D Summum

EX-Alfa Romeo 33 1.3 Boxer

От съединителя е .На една от другите ми коли първо почна да хърка задната ,съединителя е само с жило и с малко регулировка я оправих .Незнам дали се регулира хода на педала на алфата.Съединителят ти не отделя достатъчно и затова се получава така.На онази кола с въртене на гайката на жилото вдигнах педала нагоре и той почна да отделя по високо и досега си работи нормално-ако феродовия диск не е много износен се кара още много дълго така.
    Last edited by lordliness; d.m.y г., 11:00.
    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Аз също се съмнявах за него. Хм... единственото което ми се губеше е , че при износен съединител трябва да приплъзва,сиреч да не може да зацепи, а не да не може да отдели... знам ли...е ако си е заминал съедителя ще се сменява само трябва да посъбера някой лев щото знам , че е към 500 лева пък съм студент знаете как е... ако някой друг има друга идея да споделя ...ако е възможно и друго да е да го обсъдим преди момента с вадененто на парите
      Skoda Superb II 2.0TDI Laurin&Klement EX-Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99 Edizione Sportiva EX-Volvo S80 2.5D Summum

Comment

Може да има нужда от само от обезвъздушаване .Виждал съм че има един винт, като на спирачните апарати, но не съм го гледал подробно или проблем с помпа,но хъркането на задна и трудното влизане със сигурност означава се съединителят не отделя напълно.
        Last edited by lordliness; d.m.y г., 11:18.

Comment

lordliness ,а знаеш ли братле къде е точно тоя винт за обезвъздушаване щото няма да ми навреди да пробвам ,нищо няма да загубя, а ако е от това само мога да оттърва кожичката по леко. Интересно ми е ако я закарам в сервиз ще могат ли да разберат помпа или износен съединител? А и ако е помпа не трябва ли да ми пропада педала на съединителя
          Last edited by andro88; d.m.y г., 11:21.

Comment

Вдигаш капака,и отдясно (като стоиш срещу колата) отстрани на двигателя под маркуча за въздуха има нещо като помпа голяма е колкото юмрук(малък)и винта се вижда отгоре почти -мисля ,че е за съединителя, спирачната течност трябва да е идва резерв.за спирачките и сигурно се обезвъзд. като спирачка.Просто не съм го разглеждал подробно и гадая.

Comment

Точно така,от там се обезвъздушава.Само че:помпата може да е заминала,пълна с болкуци,заминал съединител,или помпата при педала.
              Не се регулира съединителя
              sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Да не се регулира напиши в гугъла -хидравличен съединител-има доста за четене. Има и теоретична вероятност да са се скапали маркучите отвътре и да не пропускат течноста да се движи свободно!
                Last edited by lordliness; d.m.y г., 11:49.

Comment

Става въпрос за 166-та
                  sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

принципа е еднакъв за всички -четеш за другите и си правиш изводи за 166 има само някои конструктивни различия.

Comment

Би ли ме осветлил по темата как се регулира съединител на Алфа Ромео 166?
                      Благодаря,явно винаги има какво да се научи.

Comment

не се регулира по нагоре го написах защо се засягаш ако съм те засеганал с нещо извинявай

Comment

Единственото ,което ме занимава в момента е като отидя в сервиза дали ще могат да разберат ,коя от всички възможности е моята и да не се наложи да сменям докато оцеля проблема.
                          Така помпите са 2 нали? Една при педала и една отпред -първата струва 100-тина лева а втората 50 -тина? Поне така прочетох.
                          Само ми обяснете- ако е заминал феродов диск-как така не отделя-нали трябва да буксува.
                          Last edited by andro88; d.m.y г., 12:22.

Comment

При мен проблема с буксуването съединителя стоеше по следния начин.
                            Не го усещах при потегляне а при по-голяма предавка 4-5 и то на изкачване,като "смачкам" педала на газта да изпреварвам, тогава се усещаше буксуването.
                            Можеш да пробваш дали ще усетиш нещо със съединителя.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                              не се регулира по нагоре го написах защо се засягаш ако съм те засеганал с нещо извинявай
                              Не съм се засегнал по никакъв начин.Няма за какво да се извиняваш!
                              Просто реших че си измислил начин

Comment

Working...
                              X